6 klassikere du må lese

Det produseres et enormt antall bøker i verdens hvert år, men det er kun noen få bøker som blir stående igjen i historiebøkene som de virkelige store klassikerne. Er du en bokelsker så bør du rett og slett ha lest de store klassikerne. Dette er bøker som formet sin generasjon og som virkelig har satt sine spor i litteraturhistorien. Under finner du seks klassikere som du bør lese, og som godt mulig kan forandre ditt syn på bøker for alltid.

Sir Walter Scott – Ivanhoe

Ivanhoe kan i begynnelsen føles som en litt tung bok, men det tar garantert ikke lang tid før du virkelig skjønner hvorfor dette har blitt en så populær bok i litteraturhistorien. Språket er kanskje litt annerledes enn det man er vant til, men bare du gir den noen sider så vil du finne en handling så rik som du neppe har opplevd i en bok tidligere.

William Golding – Fluenes Herre

Hva skjer når en gruppe ungdommer stander på en øde øy og må overleve på egenhånd? Dette er spørsmålet som Fluenes Herre stiller, og som boken så dramatisk skildrer. Boken har et psykologisk og eksistensielt tema som virkelig fenger, og handlingen gjør denne til en skikkelig spenningsroman.

Harper Lee – To Kill a Mockingbird

To Kill a Mockingbird handler om rasisme under den store depresjonen i Amerika, sett gjennom øynene på en ung gutt. Temaer som forskjellsbehandling og rettferdighet står stekt i denne klassikeren, der man følger en advokat som forsvarer en mørkhudet mann som er anklaget for voldtekt av en hvit kvinne.

William Shakespeare – Romeo og Juliet

Med Romeo og Juliet skrev William Shakespeare kanskje tidenes mest berømte kjærlighetshistorie. Det poetiske språket er med på å forsterke handlingen og de ulike karakterene, og gjør dette til en lidenskapelig bok utenom det vanlige.

George Orwell – 1984

1984 er først og fremst en tankevekkende roman som handler om en dystopisk fremtid der staten kontrollerer og manipulerer jordens befolkning. Boken gir leseren innsikt i potensielle metoder en stat kan bruke for å holde befolkningen i sjakk, og har fått ny interesse blant lesere etter innsettelsen av Donald Trump som president i USA. Dette er en bok som virkelig kommer til å sette en støkk i deg.

Jane Austen – Stolthet og Fordom

Stolthet og Fordom er en stod kjærlighetshistorie som handler om hvordan to mennesker kan gå fra å hate hverandre til å forelske seg i hverandre. Tematikk som klasseforskjeller og fordommer står sterkt i denne klassikeren.