Krimbøker

Det er lite som kan være så fengende som en god krimbok. Med en dramatiske historier om attentatforsøk og drap blir man lett sittende oppe hele natten med lyste på for å se hva som skjer. Våre tre favoritter inne krimsjangeren og litt om hva de handler om får du her.

Rødstrupe – Jo Nesbø

Roedstrupe Jo NesboeRomanen «Rødstrupe» er den tredje boken i serien om Harry Hole av Jo Nesbø. Den populære norske forfatteren har hatt stor suksess med serien, og mange, oss inkludert, trekker frem boken som den beste. Den har fått stor annerkjennelse i både inn- og utland og har mottatt Bokhandlerprisen og blitt kåret til en av Norges beste bøker.

I boken får vi et gjensyn med politimannen Hole som har kommet tilbake til Norge etter å har vært i utlandet en lengre periode. Han blir satt til å se på sikkerheten rundt Bill Clinton sitt besøk til Norge. Historien utvikler seg på et dramatisk sett når han han får sporet av et mulig attentatforsøk på den amerikanske presidenten.

Menn som hater kvinner – Stieg Larsson

Menn som hater kvinnerDen neste boken på listen vår kommer også fra Skandinavia og fra våre venner i øst, Sverige. «Menn som hater kvinner» er det første boken av i alt tre bøker i Millenium-serien. Den er skrevet av Stieg Larsson, journalist og kjent for sitt arbeid mot høyreekstremisme og flere andre publiserte tekster. «Menn som hater kvinner» har vunnet Glassnøkkelen for å være den beste kriminalboken i Skandinavia og har blitt filmatisert både i 2009 og i 2011. Larsson planlagte ti bøker i serien, men døde før han ble ferdig med den fjerde. Det er planer at den fjerde boken skal bli skrevet av en ny forfatter.

«Menn som hater kvinner» tar for seg journalisten Mikael Blomkvist som akkurat har sluppet ut av fengsel. Han ønsker å ta en pause fra jobben sin for en periode, men påtar seg i stedet et oppdrag for en av de største industrilederne i Sverige, Henrik Vanger. Han ønsker å finne ut hva som har skjedd med en av slektningene sine, Harriet, som har forsvunnet i lang tid. Sammen med hjelp fra Lisbeth Salander avdekker de en mørk og blodig historie.

Billett til helvete – Patricia Highsmith

Billett til helveteForfatteren Patricia Highsmith er kjent for flere ulike bøker, men hennes første utgivelse i form av «Billett til helvete» blir av mange regnet som den beste. Kun ett år etter boken ble gitt ut ble den også foreviget på film av Alfred Hitchcock. Det skjedde i 1951.

I den dramatiske fortellingen blir vi kjent med to menn som møtes på et tog, Guy Haines og Anthony Bruno. Haines ønsker å skilles fra sin utro kone for å gifte seg med en annen kvinne. Bruno, en psykopatisk playboy, ønsker å kvitte seg med sin far. Sammen inngår de en pakt hvor de planlegger å drepe motparten sitt offer. På den måten vil ikke politiet kunne finne noe motiv for drapene, og de kan komme seg unna. Men så lett går det ikke, og vi får følge dramaet utvikle seg i den fantastiske boken til Patricia Highsmith.