Musikkbøker

Er du en musikkelsker? Da vil du garantert like våre anbefalte bøker i denne kategorien. Alt fra biografien til Johnny Cash til de nevrologiske påvirkningene musikken har på oss i «Musicophilia».

How Music Works – David Byrne

How Music Works«How Music Works» (Slik fungerer musikk) er en bok skrevet av David Byrne. En musiker selv, skribent og kjent som medlem i det amerikanske rock-bandet Talking Heads som var aktive frem til 1991.

Boken ble publisert til svært gode anmeldelser i 2012 og er en del biografi om Byrnes liv, og en del musikkteori. Den tar for seg alt fra fuglesang til antropologiske data rundt musikkens opprinnelse. En stor del er også viet til hans karriere i Talking Heads, blant annet hvordan sangteksten til «Once in a Lifetime» ble til etter inspirasjon fra en predikant, til hvordan de store dressene de brukte i filmen «Stop Making Sense» ble inspirert av eldre japansk teater.

Johnny Cash: Livet – Robert Hilburn

Johnny Cash - livetEn av musikens store ikoner var Johnny Cash, og i boken fra Robert Hilburn får vi hele historien om den velkjente musikeren fra USA. Hilburn har samlet innhold både fra han egne relasjoner med artisten, men også fra hans innerste krets. Det resulterer i en fantastisk bok som gir ett innholdsrikt og fengslende portrett av Cash. Vi får vite om alle høydepunktene og bunnpunktene, om hans forhold til Elvis Presley og Jerry Lee Lewis, til hans innflytelse på både countrymusikken og rocken.

Denne boken er ikke bare for de som allerede er fan av musikken til Johnny Cash, men også for de generelt musikkinteresserte som vil vite litt mer om en tidsperiode som gav oss noen av den moderne tids største artister.

Veien til Mozart – Ketil Bjørnstad

Veien til MozartKetil Bjørnstad, selv en velrennomert komponist og pianist, har skrevet «Veien til Mozart». Den handler både om hans egen utvikling, og ikke minst om Wolfgang Amadeus Mozart. Den bygger både på ny forskning som er kommet ut om den verdenskjente komponisten som døde i desember 1791, og brev og korrespondanse han hadde.

Bjørnstad klarer på en perfekt måte å blande sammen biografien om en av verdens mest kjente musikkikoner, med hans egen utvikling som komponist. Det gir en duett som klinger svært bra, og de to parallelle historiene sveves sammen i en bok som er like underholdende og interessant som den er lærerik.

Musicophilia – Oliver Sacks

MusicophiliaOm du ønsker å vite hvordan musikk kan påvirke oss som mennesker er det ingen bok bedre enn «Musicophilia». Boken fra nevrologen Oliver Sacks forteller oss om hvordan musikk kan endre våre følelser, overbevise oss om å kjøpe en vare, eller hvordan en sang kan få oss til å huske en bestemt hendelse. De fascinerende undersøkelsene til Sacks viser hvordan musikk opptar en større del av hjernen vår enn for eksempel språk. «Musicophilia» er den perfekte boken for alle musikkelskere.